Zavisnost od duvana, tačnije nikotina, spada u tri najčešće bolesti zavisnosti. Iako na prvi pogled ne deluje ozbiljno kao narkomanija i alkoholizam, posledice koje ostavlja na zdravlje nisu zanemarljive. Malo je poznato da duvan, pored nikotina sadrži oko 4000 supstanci, od kojih su neke kancerogene. Među najštetnijima su ugljen monoksid i katran. Štetno dejstvo duvanski dim ima ne samo na pušača, već i na njegovu okolinu. Štetan uticaj duvanskog dima ogleda se u sledećem :

 

  • pusenjeizaziva nepravilan rad srca
  • suženje  krvnih sudova što dovodi do srčanih oboljenja i infarkta
  • oštećenja pluća
  • promuklost
  • kašalj
  • karcinom  pluća, ali i ostalih organa
  • oštećenja fetusa u trudnoći
  • deca majki pušača na rođenju imaju manju težinu


Pored svih upozorenja, broj pušača u Srbiji je u porastu. U cilju odvikavanja od pušenja, kompanija Biomed proizvodi preparat Biomed 500. Ovaj preparat namenjen je svima koji žele da ostave pušenje i okrenu se zdravom životu. Biomed 500 je potpuno prirodan preparat na bazi lekovitog bilja i meda. Lekovito bilje sadržano u ovom preparatu u kombinaciji sa nikotinom, izaziva mučninu, odbojnost i gađenje prema duvanskom dimu. Zbog blagog sedativnog dejstva lekovitog biilja, ublažavaju se simptomi apstinencijalne krize koji prate odvikavanje i prekid pušenja. Biomed 500 u spreju smanjuje sekreciju, grčeve i čisti organizam od toksina. Vratite svom telu svežinu i obnovite sve vitalne funkcije vašeg organizma. Počnite ponovo da dišete. 
Biomed 500 je sprej koji se prska u usta 2 do 3 puta  kada osetite potrebu za cigaretom. Jedna bočica ima 200 doza. Pakovnje je praktično, tako da ga možete uvek nositi sa sobom.

Efikasnost potvrđuju brojni primeri naših korisnika, višedecenijskih pušača, koji su zahvaljujući Biomedu 500 ostavili pušenje !   
Negativna dejstva nisu uočena.

Svi Biomedovi preparati proizvedeni su u skladu sa zahtevima standarda HACCP i ISO 9001:2000. To je preventivni sistem koji osigurava bezbednost hrane tokom proizvodnje. Cilj je dobijanje proizvoda bezbednog po zdravlje potrošača. Eliminisanjem opasnosti koje prate proces proizvodnje dobija se proizvod bezbedan po zdravlje kupca.   


Kompanija „Biomed“ je dobitnik nagrade "Clarenton Limited" u Londonu i zlatne medalje "Arch of Europe" za kvalitet, tehnologiju, liderstvo i inovacije koja je dodeljena u Frankfurtu 2002. godine. 


Kompanija Biomed je nedavno implementirala standarde  HACCP i ISO 9001:2000 kao dokaz kvaliteta i sigurnosti proizvoda.

 


Recepti