Gojaznost je ozbiljno hronično oboljenje koje ostavlja teške posledice na ljudski organizam. Gojaznost može imati genetsko poreklo, ali najčešće se javlja kao posledica neredovne, nezdrave i nepravilne ishrane. Problem viška kilograma najčešće imaju stanovnici gradskih sredina. Promenjen način života, konzumiranje velikih količina  brze hrane, nedovoljno kretanje i smanjen unos tečnosti neki su od osnovnih  uzroka gojaznosti. Posebno zabrinjavaju podaci o rasprostranjenostoj gojaznosti među decom, školskog i predškolskog uzrasta.

Bolesti izazvane gojaznošću su  :

 • gojaznostHipertenzija ( povišen krvni pritisak )
 • Kardiovaskularna i cerebrovaskularna oboljenja – infarkt srca, moždani udar
 • Hiper holesterolemija – povevećan holesterol u krvi
 • Dijabetis – masno tkivo ima dvostruku ulogu u nastanku ove bolesti, povećava potrebu za insulinom i stvara insulinsku rezistenciju i smanjuje se broj receptora za insulin
 • Karcinom – kod muškaraca se povećava rizik od nastajanja karcinoma prostate, a kod žena karcinoma dojke, grlića materice i jajnikaOboljenje žučne kese ( holelitijaza ) – povečava se rizik od nastajanja kamena i upale žučne kese
 • Picwikov sindrom (sleep apnea, hipoventilacioni sindrom) koji izaziva kratak prestanak disanja u toku sna. Rad srca je takođe nepravilan. Osim što se gojazne osobe koje pate od ovog sindroma ujutru bude umorne, veći rizik predstavlja mogućnost srčanog udara u snu
 • Poremećaji digestivnog trakta
 • Komplikacije u trudnoći i otežan porođaj
 • Psihički poremećaji – osećaj beskorisnosti, depresije, nervoze
 • bolovi u leđima i stoplalima
 • oštećenja kičme
 • oboljenje bubrega


LEČENJE  GOJAZNOSTI

Gojaznost se leči promenjenim režimom ishrane i povećanom fizičkom aktivnošću.

Biomed 4 Ultra pomaže u otklanjanju posledica izazvanih gojaznošću. Biomed 4 Ultra je potpuno prirodni preparat na bazi meda i lekovitog bilja. Za 15 dana gubi se od 4 do 6 kg! Specijalno odabrano lekovito bilje ubrzava razgradnju masnoća, tako da se gubljnje kilograma uočava na najkritičnijim delovima tela – stomaku, butinama, bokovima.

Dejstvo preparata ispitano je i potvrđeno  na Medicinskom fakultetu u Beogradu, na Institutu za fiziologiju. Kliničkim ispitivanjima je utvrđeno da se  debljina kožnog nabora smanjuje u proseku za 4 cm, obim struka 4,2 cm, a obim kukova čak 4,4 cm.

Istovremeno, Biomed 4 Ultra snižava holesterol i trigliceride  u krvi. Nivo triglicerida u krvi je značajno smanjen i to sa prosečnih vrednosti od 2,09 mmol/l pre tretmana na 1,27 mmol/l posle tretmana. Napominjemo da je uticaj Biomed 4 Ultra na smanjenje triglicerida i holesterola u krvi potvrđen i na Međunarodnom simpozijumu o kardiovaskularnim oboljenjima održanom u Firenci 1994. godine.

Negativna dejstva ovog preparata nisu uočena. 

Biomed 4 Ultra mogu da konzumiraju svi, bez obzira na uzrast. Jedino se ne preporučuje dijabetičarima, trudnicama i dojiljama. Biomed 4 Ultra se koristi umesto večere. Deluje na principu hibernacione dijete. Objedinjujući pozitivan uticaj fruktoze prirodno sadržane u medu i odabranog lekovitog bilja, ubrzava metabolizam koji je u večernjim časovima najusporeniji. Zato, mršavite dok spavate! Metabolizam se reguliše, tako da se izgubljeni kilogrami ne vraćaju.

Svi Biomedovi preparati proizvedeni su u skladu sa zahtevima standarda HACCP i ISO 9001:2000. To je preventivni sistem koji osigurava bezbednost hrane tokom proizvodnje. Cilj je dobijanje proizvoda bezbednog po zdravlje potrošača. Eliminisanjem opasnosti koje prate proces proizvodnje dobija se proizvod bezbedan po zdravlje kupca.



Kompanija „Biomed“ je dobitnik nagrade Clarenton Limited u Londonu i zlatne medalje Arch of Europe za kvalitet, tehnologiju, liderstvo i inovacije koja je dodeljena u Frankfurtu 2002. godine.


Kompanija Biomed je nedavno implementirala standarde  HACCP i ISO 9001:2000 kao dokaz kvaliteta i sigurnosti proizvoda.

 


Recepti