Tvorci hibernacione dijete su Majk i Stjuart Mekines (Mike i Stuart McInnes) po zanimanju farmaceut i sportski nutricionista, autori mnogih knjiga. Ovu dijetu su i autorizovali pod tim imenom -The Hibernation® diet.Radili su sa profesionalnim sportistima pomažući im da pravilnom ishranom steknu što bolju formu i postignu najveće svetske rezultate.
Pod njihovim nadzorom su bili bokserski šampion Aleks Artur (Alex Arthur) i osvajač zlatne olimpijske medalje u biciklizmu Kris Hoj (Chris Hoy).

dijeta-Majk i Stjuart su dokazali da rezultati kod sportista velikim delom zavise od stanja jetre i fruktoze u organizmu. Jetra reguliše nivo šećera celog organizma i u njoj se sintetišu nekoliko miliona supstanci. Bitno je unositi namirnice bogate fruktozom tj. voćnim šećerom jer se on transformiše u glikogen i skladišti u jetri. Prouzrokuje dalju stabilizaciju šećera u organizmu i omogućava mu aktiviranje hormona (anabolički hormoni) koji su zaduženi za oporavak i izgrađuju ćelije mišića i kože. Anabolički hormoni se snadbevaju masnoćama iz organizma za svoj rad. Naše telo se umesto bavljenjem regulisanjem nivoa šećera, bavi oporavkom, uz potrošnju masnoća, što nam donosi dvostruku korist.


Biomed 4 Ultra sadrži pravo malo bogatstvo hranljivih materija. Između ostalog, predstavlja koncetrisani izvor fruktoze. Zbog visokog sadžaja fruktoze, igra značajnu ulogu u hibernacionoj dijeti.

Fruktoza je jedan od retkih prostih šećera koji se izuzetno lako konvertuje u glukozu (jedini šećer koji telo koristi u oksidacionim procesima), a da pri tome ne povećava nivo insulina u telu . Fruktoza stabilno napaja jetru a ova drži stabilan nivo glukoze u organizmu, uz sve pozitivne efekte takvog stanja.
Tokom držanja hibernacione dijete važno je uzeti Biomed 4 Ultra pred spavanje baš zbog činjenice da tokom dubokog sna koji je sličan stanju hibernacije u organizmu se aktiviraju mnoge žlezde sa unutrašnjim lučenjem. Stabilan nivo šećera podstiče lučenje pituitarne žlezde, koja luči seriju hormona. Oni omogućavaju oksidaciju telesnih masnoća i koriste ih direktno kao izvor energije u procesu mršavljenja. Redovan noćni san je važan za lučenje hormona, najvise hormona rasta (GH), koji je „ubica masti“.


BIOMED 4 ULTRA u svom sastavu sadrži med i tinkture lekovitog bilja. Zajedničkim delovanjem meda i aktivnih supstanci prisutnih u lekovitom bilju ubrzava se metabolizam. Ove supstance vezuju masti čime se povećava njihovo izlučivanje iz organizma. Komponente biljaka ispoljavaju diuretska svojstva, što dovodi do čišćenja organizma od štetnih materija nagomilanih u masnom tkivu.

 


Recepti